Σάββατο

Παυλόπουλος: «Αδικη η φορολόγηση των οργανισμών όπως το Χαμόγελο του Παιδιού -Προσφέρουν κοινωνικό έργο»



Τη διόρθωση της νομοθεσίας, ώστε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αντίστοιχοι φορείς, που προσφέρουν έργο με κοινωνικό χαρακτήρα, να μην υπόκεινται στα ίδια φορολογικά βάρη με τα ιδιωτικά και νομικά πρόσωπα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Πανελλήνιου Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του «Χαμόγελου», ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε, ότι ο οργανισμός επωμίστηκε οικονομικά βάρη, που δεν του ανήκαν, ενώ μέσα στην κρίση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε όχι μόνο τα παιδιά, άλλα στην ουσία το κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό κράτος, που είχε μεγάλες ελλείψεις.



Συνέχεια: Παυλόπουλος: «Αδικη η φορολόγηση των οργανισμών όπως το Χαμόγελο του Παιδιού -Προσφέρουν κοινωνικό έργο» | iefimerida.gr 

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας – Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα (pics)




Καιρός | Κακοκαιρία | Ειδήσεις: Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να μπει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (12/02/2019). Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, μια αρκετά σοβαρή ψυχρή «εισβολή» είναι προ των πυλών, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίεςτο τσουχτερό κρύο αλλά και τα χιόνια, που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Πέμπτη (14/02/2019) ακόμη και στα πεδινά της κεντρικής Ελλάδας.

Συνέχεια:

Παρασκευή

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2017

Πηγή:


Μπορεί για πολλούς το 2016 να ήταν ένα καταραμένο έτος, καθώς  το καλλιτεχνικό στερέωμα έχασε μερικά από τα μεγαλύτερά αστέρια του, μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα να κοστίζουν τη ζωή σε αθώους ανθρώπους και χιλιάδες άλλους να ξεριζώνονται από το σπίτια τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο αλλά η χρονιά που μας πέρασε κλείνει με θετικό πρόσημο για την διεθνή αεροπλοΐα.

Παρά το γεγονός ότι τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν έλειψαν και φέτος, σύμφωνα με το CNN και τον ιστότοπο AirlineRatings.com, το 2016 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά στην ιστορία της αεροπλοΐας.

Και για όσους «τρέμουν» στην ιδέα του να πετάς και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αεροπορική εταιρεία, ο ιστότοπος δημοσίευσε τις ασφαλέστερες εταιρείες για το 2017. Στην κορυφή σταθερά βρίσκεται η αυστραλέζικη Qantas, η οποία κατέχει και το ρεκόρ μηδενικών θανάτων από ατύχημα.

Γιατί είναι άσπρα τα αεροπλάνα και γιατί μπλε τα καθίσματα;



Σύμφωνα με το Psychology Today το μπλε, σκούρο ή γαλάζιο, σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση, τους παλμούς και γενικά ηρεμεί προκαλώντας αίσθημα ασφαλείας.

Το κόκκινο αντιθέτως «ξεσηκώνει» και οι αεροπορικές εταιρείες που δοκιμάσαν να βάλουν κόκκινα καθίσματα, μέσα σε λίγα χρόνια τα επανέφεραν στο μπλε επειδή διαπίστωσαν ότι η κυριαρχία του κόκκινου χρώματος στον εσωτερικό χώρο, αύξανε την επιθετικότητα και γενικά ενέτεινε την αδημονία των επιβατών

Συνέχεια:
Γιατί είναι άσπρα τα αεροπλάνα και γιατί μπλε τα καθίσματα; - Press Publica 

P-38 : Ο απόλυτος κυρίαρχος των αιθέρων της LM και προκάτοχος των F-35 και F-22 - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ



Σε αντίθεση με τα περισσότερα αεροπλάνα που σχεδιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το P-38 Lightning της Lockheed είχε ένα ιδιόμορφο και πρωτοποριακό σχεδιασμό που έμεινε χαρακτηριστικά στη μνήμη τόσο των πιλότων που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν μέσα σε αυτό όσο και των εχθρών.

Το P-38 είναι το μοναδικό αεροπλάνο που επιχείρησε σε όλα τα θέατρα επιχειρήσεων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αφού συνδύαζε μεγάλη ταχύτητα, ικανότητα πτήσης σε μεγάλο υψόμετρο, μεγάλη δύναμη πυρός και επιχειρησιακή εμβέλεια.

Στην πραγματικότητα, το P-38 ήταν το πρώτο μαχητικό με σύστημα προσγείωσης "τρικύκλου", δηλαδή με τροχούς τοποθετημένους στη μύτη του αεροσκάφους και δύο κινητήρες που δεν βρίσκονταν στο πίσω μέρος της ατράκτου. Αυτό επέτρεψε στο σκάφος να απογειώνεται και να προσγειώνεται με την ουρά του τόσο ψηλά όσο η μύτη του, κάτι το οποίο υποστήριζαν και οι χαρακτηριστικοί βραχίονες του.


Οι ιπτάμενοι πολύτιμοι βοηθοί των τοπογράφων




Για πολλούς, ειδικά για τους μικρότερους, τα drones είναι απλά πηγή διασκέδασης. Για ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές ομάδες, όμως, τα drones γίνονται ένα πολύτιμο εργαλείο, αλλάζοντας τον τρόπο εργασίας τους. Ισως η πιο χαρακτηριστική ομάδα είναι οι τοπογράφοι, που διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για να αναδείξουν τις προοπτικές που φέρνουν τα drones στον κλάδο τους.

«Τα drones έχουν μπει στη δουλειά μας τα τελευταία 5 χρόνια. Εχουν πλέον γίνει εργαλείο της δουλειάς μας: ένα "τρίτο μάτι", ιδανικό για μεγάλες αποτυπώσεις, για δύσκολες συνθήκες, για δυσπρόσιτες περιοχές», εξηγεί ο Μιχάλης Καλογιαννάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ), που διοργάνωσε το συνέδριο. «Τα drones κάνουν εύκολα δουλειές που μέχρι πρότινος μπορούσαν να γίνουν μόνο από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού ή αυτοκινούμενα αεροπλάνα, με πολύ υψηλό κόστος. Για τους νέους τοπογράφους είναι πια σχεδόν αυτονόητο ότι θα πρέπει να εκπαιδευθούν στη χρήση drone και να πάρουν δίπλωμα από την ΥΠΑ για τη χρήση τους».

Συνέχεια: Οι ιπτάμενοι πολύτιμοι βοηθοί των τοπογράφων, του Γιώργου Λιάλιου | Kathimerini

Πέμπτη

Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουμε οι γιατροί



Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Συνέχεια: Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουμε οι γιατροί - Piraeuspress.gr

Έχει το παιδί σας πυρετό; Τι πρέπει να προσέξετε και τι δεν πρέπει να κάνετε




Βρέφη ηλικίας κάτω των τριών μηνών διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο όταν έχουν πυρετό και πρέπει να ελέγχονται από παιδίατρο.

Τι είναι ο πυρετός;

Ο πυρετός είναι όταν η θερμοκρασία του σώματος του παιδιού σας είναι μεγαλύτερη από το κανονικό. Η κανονική θερμοκρασία του σώματος είναι περίπου 37. Κελσίου, αλλά αυτή μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα παιδιά, η θερμοκρασία πάνω από 38.C υποδηλώνει πυρετό. Δεν αποτελεί πάντοτε ένδειξη σοβαρής ασθένειας. Ο πυρετός πρέπει να φθάσει τους 42.C για να προκαλέσει βλάβη στο παιδί σας (ή να τους προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο). Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Η θερμοκρασία του παιδιού σας θα ανεβοκατεβαίνει περίπου κάθε τέσσερις ώρες. Αυτό αποτελεί τη φυσική μέθοδο του σώματος για την καταπολέμηση μιας μόλυνσης. Αντιπυρετικά φάρμακα μπορεί να μην έχουν καμία συνέπεια στη θερμοκρασία του παιδιού σας ή μειώνουν τη θερμοκρασία μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να προκαλέσει ανησυχία.

Τι προκαλεί πυρετό;

Ο πυρετός δεν είναι αρρώστια, είναι σύμπτωμα (όπως, για παράδειγμα, ο βήχας) που οφείλεται σε πολλά αίτια.

Αγαπούμε την Ενημέρωση και Μοιραζόμαστε την Πληροφορία.


Κυρίες και Κύριοι. Φίλες και Φίλοι.

Στις σελίδες που βρισκόμαστε, μοιραζόμαστε κάθε χρήσιμη πληροφορία. Αναζητούμε τις ειδήσεις, τις ταξινομούμε και τις παρουσιάζουμε.
Σήμερα με αυτό το κείμενο, ορίζουμε την έναρξη μιας νέας περιόδου στην υπηρέτηση της πληροφορίας.
Δεν διδάσκουμε, αλλά διαρκώς διδασκόμαστε από την ειδησεογραφία που επιλέγουμε, και την αποδοχή που τυγχάνουν από τους αναγνώστες μας.
Ζητούμε λοιπόν από τους Φίλους μας, και τους Επισκέπτες μας, να μας εγκρίνουν με τις συχνές επισκέψεις τους ή να μας απορρίψουν με εργαλείο την αποχή τους. Δεκτή κάθε συμπεριφορά καθώς εμείς εργαζόμαστε με αίσθηση καθήκοντος πως << η ενημέρωση οδηγεί στην γνώση >>.

Αναζητώντας το δικαίωμα στην συνεργασία, πάνω από τα στερεότυπα - που εφευρίσκονται προκειμένου να διχάζουν τους Έλληνες.

Ο Εκδότης
Ιωάννης ό Φίλος, 2019

6 Φεβρουαρίου 2019 - Βιβλία



ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Disney+ φιλοδοξεί να μεταφέρει στην μικρή οθόνη τα βιβλία 'The Grimm Legacy'
Το Disney+ φιλοδοξεί να μεταφέρει στην μικρή οθόνη τα βιβλία 'The Grimm ... Την τριλογία “The Grimm Legacy” συμπληρώνουν δύο ακόμη βιβλία, ...
Η Disney+ φιλοδοξεί να μεταφέρει στην μικρή οθόνη τα βιβλία 'The Grimm Legacy'
Η Disney+ φιλοδοξεί να μεταφέρει στην μικρή οθόνη τα βιβλία 'The Grimm ... Την τριλογία “The Grimm Legacy” συμπληρώνουν δύο ακόμη βιβλία, ...
Οι χάρτινοι θησαυροί της Αλεξάνδρου Σούτσου
Στην αρχή είχε βγει ένας πάγκος μόνο με παλιά βιβλία έξω από το κατάστημα ψιλικών στην Αλεξάνδρου Σούτσου, κοντά στη γωνία με τη Δημοκρίτου.
Ανοιχτές συλλογές και ξεναγήσεις σε σπάνια βιβλία
Ανοιχτές συλλογές και ξεναγήσεις σε σπάνια βιβλία ... την έκθεση επιλεγμένων σπάνιων εκδόσεων και σημαντικών οικονομικών βιβλίων και περιοδικών.
Τα καλύτερα ρομαντικά βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις!
Για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τα παρακάτω βιβλία που θα σε ταξιδέψουν και θα σου δώσουν ακριβώς αυτό που ζητάς!

Δελτίο Τύπου-Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων-Γιάννης Δαρδαμανέλης

thumbnail.jpg


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης σας προσκαλεί 
στην εκδήλωση της πρώτης παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων 
της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο 
Ναυάρχου Βότση, στην Καλαμαριά, Μ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης.
Παρακαλούμε βλ. συνημμένο αρχείο.


Από το Γραφείο Τύπου
Υπεύθυνος Τύπου
Νίκος Τομπουλίδης-Δικηγόρος
Τηλ. 6973988196
ιστοσελίδα: www.geniadimiourgias.gr
e-mail: giannis@dardamanelis.gr


--

Τετάρτη

5 Φεβρουαρίου 2019 - Διασκέδαση


Η επιλογή μας σε Θέματα Διασκέδασης.
Ευχόμαστε να επιλέγετε πάντα την Ψυχαγωγία.
Επιλέξτε το θέμα και Πηγή για την Ενημέρωση σας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζυγός: «Νέα Σελήνη που παραπέμπει σε δημιουργία, διασκέδαση, φλερτ»
Μια ιδιαίτερα καλή εβδομάδα ξεκινά για όλους, καθώς περιλαμβάνει μια αισιόδοξη και γεμάτη προοπτικές νέα Σελήνη στον Υδροχόο. Η Άση Μπήλιου ...
Τα ζώδια σήμερα 5 Φεβρουαρίου
Ο Ερμής κυβερνήτης των επαγγελματικών βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου και στον 3ο οίκο. Θετική όψη για την καριέρα σου και την επικοινωνία.
Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας - Ποιοι ευνοούνται συναισθηματικά
Δοκιμάζονται: Φίλοι και κοινωνικές ομάδες, διασκέδαση, δημιουργία, έρωτας, παιδιά, τύχη. Τυχεροί αριθμοί: 24, 15, 6, 18. ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Το τετράγωνο του ...

5 Φεβρουαρίου 2019 - Βιβλία

Σας Προσφέρουμε μια επιλογή από Θέματα Βιβλίου
Θεωρούμε ότι καλύπτουν όλες τις Ηλικίες.
Επιλέξτε Τίτλο και Πηγή για την Ενημέρωση σας.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφτιαξαν το «Netflix για βιβλία» -Ήδη τεράστιο το ενδιαφέρον
Tο Scribd – μια τεράστια ψηφιακή βιβλιοθήκη εγγράφων, βιβλίων, περιοδικών, ηχητικών βιβλίωνβιβλίωνμε κόμικς, και πολλών άλλων – διαθέτει πλέον ...
Παιδικά βιβλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Κολλημένος με την οθόνη;
Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει μερικά βιβλία με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας κατά την πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο με ...
Τι αλλάζει στα βιβλία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση την χρονιά 2019-2020 δεν περιέχει αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές» λέει στα ...
Η HuffPost προτείνει: 10 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τον Φεβρουάριο
Δέκα βιβλία για τον Φεβρουάριο, δέκα καλές υπογραφές -μεταξύ αυτών βεβαίως και ελληνικές- και κυρίως δέκα καλές ιστορίες.
Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης τον Φεβρουάριο
Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται και αυτόν το μήνα κοντά σε μικρούς και ...

5 Φεβρουαρίου 2019 - Τέχνη

Σας Προσφέρουμε μια επιλογή από Θέματα Τέχνης.
Ακολουθήστε το ένστικτό σας και επιλέξτε την Ενημέρωση σας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοιχτή Οθόνη στην Ανοιχτή Τέχνη: Το Σαββατοκύριακο βλέπουμε μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο
Η Ανοιχτή Τέχνη, γνώριμος τόπος φιλοξενίας σεμιναρίων, διαλέξεων, συναντήσεων γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό, «ανοίγει» την οθόνη της σε ...
Τέχνη γεμάτη δάκρυα στο Λονδίνο
Ένας επισκέπτης της έκθεσης «Δύο εβδομάδες δακρύων» (A Fortnight of Tears) εξετάζει τους νέους πίνκες της Βρετανίδας Tracey Emin που ...
Πρέπει ν' αλλάξεις τη ζωή σου
Η έννοια της τέχνης ως κοινός παρονομαστής, ικανός να συναθροίσει έργα εντελώς διαφορετικών προελεύσεων κάτω από π.χ. τη στέγη ενός μουσείου, ...
O σκηνοθέτης του 'Narcos', José Padilha ετοιμάζει ταινία για την πολεμική τέχνηJiu-jitsu
Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, o δημιουργός του Narcos, José Padilha (O Mecanismo, Elite Squad movies) προχωράει στην ...
Εγκαίνια Εβδομάδας | Διάσημα πορτρέτα από την ιστορία της τέχνης γίνονται μια φεμινιστική ...
Δυο εμβληματικές Ελληνίδες της Νεοελληνικής Τέχνης παρουσιάζονται με τη νέα έκθεση του χώρου ΣΤΟart Κοραή, που αναβιώνει το κόνσεπτ της ...